Home > Nieuws > Volwassenenfonds Sport & Cultuur viert feest: 10.000ste deelnemer bereikt!
30 augustus 2024

Volwassenenfonds Sport & Cultuur viert feest: 10.000ste deelnemer bereikt!

Deze week viert het Volwassenenfonds Sport & Cultuur een geweldige mijlpaal: de 10.000ste deelnemer! Dankzij het fonds hebben inmiddels 10.000 volwassenen de kans gekregen om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. “Dit laat zien hoe we steeds meer mensen bereiken en hoe belangrijk het is om sport en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht hun financiële situatie.”

Groei van 2023 zet door in 2024
Wat een jaar! In 2023 zagen we het aantal aanvragen verdubbelen ten opzichte van het jaar daarvoor, met maar liefst 9521 goedgekeurde aanvragen. En 2024 wordt nog beter: tot augustus hebben we al meer volwassenen geholpen dan in heel 2023. Deze indrukwekkende groei laat zien hoeveel behoefte er is aan steun voor sport en cultuur in Nederland.

Zuid-Holland aan kop
In 2024 loopt Zuid-Holland voorop met 1895 goedgekeurde aanvragen tot nu toe. Sport blijft de grote favoriet, met fitness en zwemmen als absolute toppers. Bij cultuur zijn theater- en museumbezoek en muzieklessen het meest in trek.

‘Geweldige mijlpaal’
“Het is geweldig dat we al 10.000 mensen hebben kunnen helpen,” zegt Rita van Driel, Voorzitter van Volwassenenfonds Sport & Cultuur. “Natuurlijk zouden we graag zien dat niemand een financiële drempel ervaart, maar we zijn blij dat we 10.000 volwassenen hebben kunnen laten profiteren van sport en cultuur.”

Op naar de toekomst
Met deze feestelijke mijlpaal in het vizier blijft het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zich inzetten om nog meer mensen te bereiken. Rita: “We kijken ernaar uit om onze missie voort te zetten en sport en cultuur toegankelijker te maken voor iedereen in Nederland!”

Over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk voor volwassenen met een laag inkomen om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Door financiële barrières weg te nemen, draagt het fonds bij aan een gezonder en actiever leven voor iedereen. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.volwassenenfonds.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht