Home > Nieuws > Intermediair in het zonnetje: Drenthe
21 augustus 2024

Intermediair in het zonnetje: Drenthe

Bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zetten we graag onze betrokken intermediairs in het zonnetje. Deze keer zetten we Gido Verschuren in het zonnetje, een intermediair uit Drenthe die zich al sinds 2023 inzet voor het Volwassenenfonds. Nynke Zijlstra vertelt waarom Gido zo’n belangrijke rol speelt.

Waarom Gido?

Gido is Buurtwerker Sport bij Vaart Welzijn. Als buurtwerker draagt hij bij aan een gezondere leefstijl in de wijken en buurten van de gemeente Assen. Hier kan hij onder andere inwoners individueel op weg te helpen met betrekking tot sport en bewegen. Zijn betrokkenheid en inzet maken hem een belangrijke schakel in het succes van het Volwassenenfonds in Drenthe.

Bijdrage aan het Volwassenenfonds

In zijn rol als buurtwerker is hij één van de bekende gezichten in de gemeente en weten inwoners hem dan ook te vinden op het moment dat ze vragen hebben over sport en cultuur. Om ervoor te zorgen dat een inwoner wel mee kan doen aan sport en cultuur is Gido intermediair voor zowel het Jeugd- als het Volwassenenfonds en doet dan ook, met veel collega’s, de aanvragen voor de inwoners van de gemeente Assen. Hij heeft tot nu toe 73 goedgekeurde aanvragen ingediend!

“Bij de eerste aanvraag van een inwoner kan Gido bij de inwoner thuiskomen om niet alleen de aanvraag voor het Volwassenenfonds gezamenlijk door te nemen, maar ook zodat de inwoner zijn verhaal kan delen. Gido kan dan inspelen op de wensen en behoeften van de inwoner. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat Gido een passende aanvraag kan indienen voor de inwoner.”

Gido over het zijn als intermediair

Gido vertelt over zijn rol: “Ik wil ervoor zorgen dat alle drempels die inwoners hebben worden weggenomen en dat ze kunnen blijven sporten en bewegen. Een aantal van deze vragen gaan over de financiële middelen. Een inwoner wil wel sporten en/of meedoen met cultuur, maar kan het niet betalen. Dan is het fijn om het Volwassenenfonds als hulpmiddel te hebben.”

Maar hoe bereik je nou deelnemers?

Gido heeft veel contact met inwoners, buurtteams en andere organisaties. Hij brengt het Volwassenenfonds altijd onder de aandacht. Daarnaast heeft de gemeente Assen het fonds ook gepromoot met als gevolg dat er een flinke stijging was te zien in het aantal aanvragen. Dit was en is ontzettend waardevol volgens Gido, want nog niet iedere bewoner is bekend met het Volwassenenfonds.

“Inwoners zijn zo ontzettend blij als een aanvraag is goedgekeurd aangezien ze dan kunnen sporten, bewegen en/of een culturele activiteit kunnen doen. Ik krijgt diverse berichten hierover van deelnemers, evenals mijn collega’s. Niet alleen dat inwoners zo blij zijn, maar ook worden wij enorm bedankt voor de hulp.”

Sport en Cultuur voor iedereen

Gido gunt het iedereen om een vrijetijdsbesteding te hebben en mee te kunnen doen aan sport en cultuur. “Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat inwoners niet alleen deel kunnen nemen aan een sport- en/of cultuuractiviteit, maar brengt nog veel meer. Het gaat om de algehele gezondheid, niet alleen fysiek maar ook mentaal en sociaal. Het zorgt voor nieuwe ontmoetingen (nieuwe contacten, hogere sociale cohesie), brengt ontspanning en structuur met zich mee en doet mee in de maatschappij.”

Plutosport

Als bedankje heeft Gido een cadeaubon van Plutosport gekregen. Plutosport is dé grootste online sportwinkel van Nederland. Sinds vorig jaar zijn zij partner van het Volwassenenfonds.

Meer weten?

Alles over meedoen in Drenthe vind je hier. Of heb je vragen? Neem dan contact op met:

Nynke Zijlstra
drenthe@volwassenenfonds.nl
0592-749311

Terug naar nieuwsoverzicht