Home > Nieuws > Intermediair in het zonnetje: Groningen
7 augustus 2024

Intermediair in het zonnetje: Groningen

Bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zetten we graag onze betrokken intermediairs in het zonnetje. Deze keer zetten we Gerben Bulthuis in het zonnetje, een intermediair uit Groningen die zich al 2,5 jaar inzet voor het Volwassenenfonds. Kirsten Pheifer vertelt waarom Gerben zo’n belangrijke rol speelt.

Waarom Gerben?

Gerben Bulthuis is intermediair bij WIJ Groningen en werkt voornamelijk in de wijk Oosterpark. Hij heeft veel contact met de inwoners en zet zich in om zoveel mogelijk inwoners toegang te geven tot sport- en cultuuractiviteiten. Zijn betrokkenheid en inzet maken hem een belangrijke schakel in het succes van het Volwassenenfonds in Groningen.

Bijdrage aan het Volwassenenfonds

Gerben is al tweeënhalf jaar actief voor het Volwassenenfonds en heeft in die tijd bijna 150 aanvragen ingediend. Zijn werk bij WIJ Groningen, waar hij sociaaljuridische vragen beantwoordt en ondersteuning biedt, stelt hem in staat om mensen te wijzen op de mogelijkheden van het fonds.

“Een van de deelnemers die via WIJ Groningen een aanvraag indiende, vertelde hoe waardevol de ondersteuning was. Dankzij het Volwassenenfonds kon ze deelnemen aan een activiteit waardoor ze voor haar gevoel weer stappen kon maken in haar leven.”

Gerben over het zijn als intermediair

Gerben vertelt over zijn rol: “Met mijn werk help ik inwoners uit voornamelijk de Oosterparkwijk met vragen over uitkeringen, toeslagen en verschillende regelingen en voorzieningen (geldpotjes). In de praktijk zie ik dat er veel onbekendheid is over de mogelijkheden van verschillende fondsen. Mensen vinden het soms lastig om te overzien wat er is en ervaren soms een drempel om gebruik te maken van een fonds. Ik probeer ze hierbij te helpen.”

Maar hoe bereik je nou deelnemers?

Als sociaal raadsman helpt Gerben mensen met een breed scala aan vragen, van uitkeringen tot toeslagen. In deze gesprekken komt het Volwassenenfonds vaak ter sprake en zijn er vaak mensen geïnteresseerd. Een uitdaging die hij regelmatig tegenkomt, is het beperkte budget dat beschikbaar is vanuit de gemeente, vooral in de tweede helft van het jaar. Ondanks deze obstakels probeert Gerben altijd een oplossing te vinden, zoals het verplaatsen van aanvragen naar het begin van het jaar wanneer er nieuw budget beschikbaar is.

“Voor veel deelnemers is het Volwassenenfonds een manier om iets te doen wat anders eigenlijk niet kan. Wanneer ik iemand bel dat de aanvraag is toegekend krijg ik altijd blije reacties.”

Sport en Cultuur voor iedereen

Gerben gelooft sterk in de kracht van sport en cultuur. “Sport en cultuur zijn goede uitlaatkleppen voor stress. Daarnaast zorgen ze voor sociale contacten. Ook is actief bezig zijn goed voor je gezondheid. Ik vind het daarom erg belangrijk dat iedereen kan meedoen aan sport en cultuur.”

Plutosport

Als bedankje heeft Gido een cadeaubon van Plutosport gekregen. Plutosport is dé grootste online sportwinkel van Nederland. Sinds vorig jaar zijn zij partner van het Volwassenenfonds.

Meer weten?

Alles over meedoen in Groningen vind je hier. Of heb je vragen? Neem dan contact op met:

Kirsten Pheifer
groningen@volwassenenfonds.nl
050-8700100

Terug naar nieuwsoverzicht