Home > Nieuws > Intermediair in het zonnetje: Limburg
17 oktober 2024

Intermediair in het zonnetje: Limburg

Bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zetten we graag onze betrokken intermediairs in het zonnetje. Deze keer is het de beurt aan Memphis Pieters, een intermediair uit Limburg die zich inzet voor het Volwassenenfonds. Vanessa Habets vertelt waarom Memphis zo’n belangrijke rol speelt.

Waarom Memphis?

Memphis is sociaal juridisch dienstverlener bij Partners in de Welzijn. Hij is als intermediair erg betrokken en doet veel voor mensen met een laag inkomen. Sinds de start van de gemeente Sittard-Geleen in september 2021 heeft hij al 72 personen geholpen. Daarnaast heeft hij in totaal al 143 aanvragen gedaan die zijn goedgekeurd. Hij is een onmisbare schakel voor de deelnemers, de gemeente en het Volwassenenfonds.

Bijdrage aan het Volwassenenfonds

Doordat Memphis al sinds 2021 intermediair is weet hij precies wat hij moet doen. Hij zoekt van te voren heel goed uit wat aangevraagd dient te worden. Hierbij kijkt hij of de activiteit mogelijk is voor de volwassene. Daarnaast communiceert hij heel fijn, netjes en duidelijk. Zo wordt het voor iedereen makkelijker om de aanvraag goed te keuren.

“Deelnemers hebben graag met Memphis te maken, omdat hij net een stapje extra doet om ze te helpen.”

Memphis over zijn rol als intermediair

Memphis vertelt over zijn rol: “Voor mijn functie als sociaal juridisch dienstverlener ben ik met name bezig met praktische ondersteuning voor mensen. We hebben een inloopspreekuur, het Sociaal Plein, dat we samen met MEE organiseren. Daar kunnen mensen terecht met al hun vragen. We hebben zo’n 15 minuten per gesprek om goed te achterhalen wat er nodig is. Tijdens dit gesprek kan ik het Volwassenenfonds aanbieden en helpen bij een deelnemerskaart invullen.”

Maar hoe bereik je nou deelnemers?

Ik zit op veel verschillende plekken binnen de gemeente vanuit mijn functie. Daarnaast ben ik ook op de hoogte van regelingen en ontwikkelingen binnen de gemeente. Dat maakt het makkelijker om mensen te helpen. Soms kom ik verschillende personen binnen 1 gezin op meerdere plekken tegen.

“Iedereen is heel blij met de komst van het Volwassenenfonds. Het is een extra mogelijkheid om sociale contacten te hebben, bezig te zijn met de gezondheid en niet te vergeten een vorm van ontspanning.”

Sport en Cultuur voor iedereen

Memphis vindt het belangrijk dat mensen mee kunnen doen en daarin keuzes hebben. Daar staan we vaak niet bij stil. Maar voor mensen die leven met een laag inkomen is het keuzes maken tussen verschillende dingen. Door het Volwassenenfonds hebben mensen voor sport en cultuur nu de optie om zelf te kiezen.

“Het Volwassenenfonds is een hele mooie aanvulling om mensen de mogelijkheid te bieden in de maatschappij te staan, in plaats van uitgesloten te worden.”

Plutosport

Als bedankje heeft Memphis een cadeaubon van Plutosport gekregen. Plutosport is dé grootste online sportwinkel van Nederland. Sinds vorig jaar zijn zij partner van het Volwassenenfonds.

Meer weten?

Alles over meedoen in Limburg vind je hier. Of heb je vragen? Neem dan contact op met:

Terug naar nieuwsoverzicht