Home > Nieuws > Nieuwe partner: Beweegalliantie
3 oktober 2024

Nieuwe partner: Beweegalliantie

De Beweegalliantie en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur bundelen hun krachten met het sluiten van een convenant, om nog meer impact te maken. Door de samenwerking worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd om mensen met een laag besteedbaar inkomen te ondersteunen, zodat zij actief kunnen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Dit sluit naadloos aan bij de missie van beide organisaties: iedereen de kans geven om mee te doen en te profiteren van de fysieke, mentale en sociale voordelen van bewegen.

Deze samenwerking is donderdag 3 oktober officieel bekrachtigd door Erik Lenselink, directeur van de Beweegalliantie, en Teddy Vrijmoet, bestuurder van het Volwassenenfonds. Het convenant werd symbolisch ondertekend op sportpark De Nevelhorst in Didam, tijdens een bijeenkomst gericht op het thema: ‘Laagdrempelig bewegen dicht bij huis, hoe organiseer en borg je dit?’. Met deze gezamenlijke inzet gaan zij zorgen voor een drempelverlaging voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten.

Teddy Vrijmoet sprak haar enthousiasme uit over de samenwerking: “Ik ben heel blij met de samenwerking met de Beweegalliantie. Samen willen we bewegen voor iedereen toegankelijk maken. Want meedoen aan sport en cultuur-activiteiten is belangrijk voor het mentaal welzijn, gezondheid en sociale betrokkenheid. Dankzij het uitgebreide netwerk van de Beweegalliantie kunnen we onze zichtbaarheid vergroten en nog meer mensen in beweging krijgen.”

Erik Lenselink benadrukte het bijzondere karakter van de samenwerking: “Samen kunnen we een echte beweging op gang brengen. Die beweging is er niet alleen een van financiële steun, maar van een gezamenlijke missie om drempels weg te nemen en iedereen in Nederland de kans te geven om de voordelen van bewegen te laten ervaren.”

Over de Beweegalliantie

De Beweegalliantie is een landelijk netwerk met een duidelijke missie: wij willen dat méér mensen méér bewegen in Nederland. Iedere dag. Overal. Want meer bewegen helpt om je vitaler te voelen, gezondheidsproblemen te voorkomen en bij te dragen aan een gezonde, duurzame en sociale samenleving.

Een mooie partner die we mogen verwelkomen. Meer informatie over de Beweegalliantie vind je op de website.

Haak aan als partner!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gelooft in samenwerken. Hoe meer partners er zijn aangehaakt bij het fonds, hoe meer volwassenen er kunnen meedoen aan sport en cultuur. Organisatie, bedrijf, maatschappelijke partner, sportbond of culturele instelling? We werken graag met je samen!

Neem direct contact op met Tessa Brouwer, landelijk coördinator Volwassenenfonds: info@volwassenenfonds.nl.

Is er thuis geen geld…

En wil je wel graag aan de slag met sport of culturele activiteiten? Gebruik de gemeentechecker en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt!

Terug naar nieuwsoverzicht