Home > Nieuws > RIVM voegt Volwassenenfonds toe aan landelijke sport- en cultuurdata
29 juli 2024

RIVM voegt Volwassenenfonds toe aan landelijke sport- en cultuurdata

Het RIVM heeft de resultaten van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur toegevoegd aan de landelijke database op www.sportenbewegenincijfers.nl. Dit voelt als een erkenning van ons werk. Onze resultaten zijn een betrouwbare weergave van het mooie werk dat we doen.

Bijdrage van het Volwassenenfonds in 2023

In 2023 keurde het Volwassenenfonds bijna 10.000 aanvragen goed. Deze steun hielp voornamelijk mensen met een laag inkomen. Hierdoor kunnen zij nu deelnemen aan sport en cultuur. De meeste aanvragen komen van mensen tussen 35 en 44 jaar. Fitness is hierbij de meest populaire sport.

Focus op inclusie en diversiteit

Het thema inclusie en diversiteit van het Sportakkoord richt zich op een sportsector die toegankelijk en laagdrempelig is: iedereen kan meedoen en er is kansengelijkheid in en door sport- en cultuurdeelname. Op deze pagina van het RIVM staan de indicatoren die worden gebruikt om dit thema te monitoren.

Trots op ons team

“We zijn trots op ons team en dankbaar voor ieders inzet. Deze erkenning door het RIVM bevestigt de waarde en impact van ons werk. Het motiveert ons om door te gaan met het ondersteunen van mensen die dat het hardst nodig hebben”, aldus Tessa Brouwer, landelijk coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Meer weten?

Wil je meer weten of inzoomen op de data? Klik hier voor de gegevens. Of wil je als gemeente aansluiten bij het Volwassenenfonds? Neem dan contact op met de provinciale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in jouw provincie. Kijk hier voor de contactgegevens. 

Terug naar nieuwsoverzicht