Home > Nieuws > Welkom gemeente Leeuwarden!
16 juli 2024

Welkom gemeente Leeuwarden!

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente Leeuwarden die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

Wethouder Hein Kuiken: “Eindelijk! Sportieve en culturele activiteiten zijn het eerste waar mensen met een laag inkomen vanaf stappen. Hierdoor kunnen mensen in een sociaal isolement raken wat uiteindelijk ten koste gaat van de gezondheid. Wij willen deze mensen graag helpen. Dat is nu mogelijk door het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente Leeuwarden. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Woon je in een andere gemeente en wil je beginnen met sport of een creatieve activiteit, gebruik dan de gemeentechecker op onze website om te zien of jouw gemeente al is aangesloten.

Interesse als gemeente?

Voor meer informatie over aanhaken bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, neem je contact op met een lokale coördinator. Hij of zij vertelt je er graag alles over! Samen maken we deelnemen aan sport of cultuur mogelijk binnen jouw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht